b-e1500884369880

Een ondernemer geeft te kennen interesse te hebben in ons systeem. In onderling overleg bepalen we de doelstellingen. Wij bieden de mogelijkheid de kweekcellen te leasen of te kopen. Met de kweekcel komt ook een stuk begeleiding en een handboek. Samen zorgen we ervoor dat de productie een succes wordt. De container moet wekelijks gedeeltelijk voorzien worden van nieuwe opkweek. Wij zorgen, indien gewenst, voor nieuw opkweekmateriaal en nemen de volgroeide meelwormen weer mee voor verdere verwerking en/of distributie. Wij verzorgen ook de afzet van de meelwormen, dus het is ook in ons belang dat de productie op een kwalitatief hoogwaardige manier verloopt.

Voordelen van meelwormenkweek

  • Voor de kweek van insecten is minder water nodig
  • Insecten zetten hun voeding veel efficiënter om naar groei. Er zijn daardoor veel minder kilo’s voer nodig om eenzelfde hoeveelheid hoogwaardige eiwitten te kweken
  • Insecten groeien veel sneller dan runderen, varkens of kippen, waardoor de ruimte veel efficiënter benut kan worden
  • De kweek van insecten heeft een veel kleiner oppervlakte landbouwgrond nodig, zeker met onze kweekcel.
  • Het kweken van insecten heeft een kleinere impact op de omgeving,
  • Grotere zekerheid in inkomsten door afnamegarantie voor de agrariërs door onze ketenbenadering.
  • Wij onderzoeken de mogelijkheid van een collectief systeem om extra inkomsten voor de deelnemers te organiseren.
Insekten 2 (klein)

Subsidie mogelijkheden

Ons kweekcontainer komt in aanmerking voor Milieuinvesteringsaftrek en VAMIL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons op info@feedandfoodproduction.com

Hoe werkt MIA en VAMIL?
De MIA levert een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst op; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. In het algemeen komt dit neer op ongeveer 10% netto voordeel. Het totale voordeel kan dan berekend worden door:

Totale bedrag van investering dat in aanmerking komt * subsidiepercentage * VPB percentage/ tarief inkomstenbelasting.
Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt. Dit levert u een liquiditeits- en rentevoordeel op.